Gulvtrenden 2019

Gulvtrenden 2019

Mønstret fliser har kommet inn i hus og hjem med stormskritt de siste årene. Komfort og design er nøkkelord vi ser i årets trend. Bad, kjøkken og gang er rommene vi gjerne pusser opp og Historiske Fliser er i vinden.

 


Eva-Lise Frondell Løchen
Designer hos Änglagård

 

– Nordmenn har alltid vært glad i litt etnisk inspirasjon, forteller Eva-Lise Frondell Løchen, designer hos Änglagård, ansvaret for sortimentet til Historiske Fliser.

– Jeg foretrekker ting som blir penere jo eldre de blir og som viser merker av levd liv. Objekter med patina (slitt overflate) gir en tidløs, stemningsfull og avslappende atmosfære og er inspirasjonen årets nye modeller. Vi anbefaler å la flisene få spille hovedrollen hvor andre materialer holdes rolig for å fremheve personligheten mønster og farger tilfører. Naturlige materialer som tre og glass kan gjerne kombineres, og på gulvet vil vi ha varme som lagres effektivt.

Hovedtrenden hos Historiske Fliser er den nye Bilbao Collection©, et nytt mønster inspirert fra et gammelt, hvor det er tilført alt fra glade og romantiske farger, til et kjølig og nøytralt utrykk.

  
Bilbao 71-S © pippi

– Bilbao 71-S, som vi bare har kalt «Pippi», frisker opp og understreker velværefølelsen på badet, men er også like dekorativ på en vegg over kjøkkenbenken.

– I gangen er det ofte de roligere fargene som velges for å ønsker deg velkommen hjem. Mens andre foretrekker en av våre Bilbao Petrol modeller. De gjenspeiler et urbant utrykk og et anslag fra Bauhaus og 60-tallet. En annen variant er Bilbao Gammelrosa som kombinerer gammelrosa, eggeskall og latte.

Bilbao Collection© består av til sammen 19 varianter, hvor flere av fargekombinasjonene er i forskjellige størrelser. Stort areal er godt tjent med litt større mønstre, men her er det egne preferanser som spiller inn.

   
Bilbao 56-S ©                  Bilbao 67-XL ©

– En annen av årets trend, er mønstrede Terrazzo fliser. De produseres for hånd på samme måte som våre øvrige betong fliser, men er i tillegg innblandet knust marmor som gjør hver flis til et eget kunstverk. Ingen flis vil være lik den andre så utrykket blir helt uniq og vakkert! Overflaten er ekstra hard og tåler mye trafikk


Terrazzo LN-105

Terrazzo T-20

– Dark Collection© appellerer til deg som søker etter et mørkt og slitesterkt gulv. Skifer, som ofte er foretrukket på fjellhytter, kan enkelt byttes ut med denne serien. Da får du mye av det samme utrykket, men tilfører et spennende spill i overflaten.

  
Dark Collection-11©      Dark Collection-14©

– Våre klassiske modellene under kategorien HISTORISKE, er alltid et trygge valg. Modeller som f.eks Liten Norsk #5, Portugisisk #6 og våre to italienske modeller (#16 og #20), finner du i mange nydelige hjem. Modellene går aldri av mote og er et klassisk valg, også med tanke på etterslekten. For når det er sagt, flisene vil ofte bli værende i hele boligens levetid, ja antagelig I mer enn 100 år.


Italiensk #20

Riktige behandling av flisene er alfa og omega. Derfor er alle flisene impregnert to ganger fra fabrikk, med historie tilbake til 1910. Sammen med den verdensledende kjemikalie-utvikleren FILA, har Historiske Fliser – ORIGINALE, laget en miljøvennlig anbefaling for hvordan du opprettholder en enkel og effektiv rutine for vedlikehold. Målet er et slitesterkt gulv hjemmet skal ha glede av gjennom mange år. For dette er mer eller mindre uslitelige fliser. Håndlaget av materialer som utstråler kvalitet og komfort. Den dag i dag finner vi 150 år gamle eksemplarer som ble lagt i bygårder oppført på slutten av 1800 tallet og flisene ligger der fremdeles.

– På tegnebrettet i dag utvikler vi nå en ny Retro Collection©, forteller Eva-Lise. Vi henter tilbake pudder rosa, sommersol og mynte til fargepaletten. De nye modellene ventes til Norge i begynnelsen av mai. Så har du et sommerprosjekt og ønsker et friskt pust, har du nye og spennende varianter i vente på forsommer.

Alle modeller er utstilt på Gamletrehus – Sagene i Oslo.

Bestiller du fliser tilbyr vi 10% rabatt på alle modellene om du benytte vår rabattkode: VG19.

Tilbudet varer frem til 31. april – 2019. 


Showroomert tilknyttet Gamletrehus på Vøienvolden gård, Sagene – Oslo. Maridalsveien 120, 0461 Oslo. Åpent onsdag 14 – 18, torsdag 14 – 20 og lørdag 12 – 16.

Oppdaterer…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.