Hva er forskjellen på Historiske fliser
og marokkanske fliser?

Hva er forskjellen på Historiske fliser og marokkanske fliser?

Historiske Fliser – ORIGINALEN ® er et varemerke fra Historiske.no.

Begrepet er blitt allemannseie etter at vi introduserte utrykket for mer enn 10 år siden, ORGINALEN derimot finner du bare hos oss. Men hva er så forskjellen på historiske fliser og marokkanske fliser?

Historiske fliser og marokkanske fliser brukes i dag ofte om hverandre, men vi opplever at kvaliteten som oftes ikke kan sammenliknes, selv om produksjonsteknikken i bunn og grunn kan være lik.


Italiensk #20

Historiske fliser er skapt av vakker design med historisk inspirasjon, redesignet av Änglagård designstudio, spisset og tilført form og farger tilpasset tiden vi lever i. Marokkanske fliser er ofte inspirert fra nord afrikansk designtradisjoner.

   
Bilbao 56-S ©                  Bilbao 67-XL ©

Klassiske og vakre mønstret fliser finner du ofte igjen i gamle leiligheter, hus og trappeoppganger i bygårder hvor mange opprinnelige er bevart i dag etter 150 år. Flisene kom den gangen ofte fra Frankrike, hvor det var mange produsenter fra sent 1800 tallet og tidlig 1900 tallet. Du finner dem også i noen bygårder i Bergen, Stavanger og Trondheim, samt noen av de flotteste prestegårdene. For flisene var ikke noe vanlige folk hadde råd til.

Flisene er 100% håndlagde og sementens pigmenter ligger i et tykt lag på ca 4 mm øverst i flisen. Flisene lages uten bruk av varme, i stedet brukes en hydrauliske presse. Flisene har et lag på toppen, et slitesjikt, som gjør at flisene kan vare i mer enn 100 år.

Historiske fliser brukes på både gulv og vegger i gang og på kjøkken. I dag er også det blitt populært å benytte på bad og de er fantastiske sammen med varmekabler.

Historiske fliser er impregnert to ganger under produksjonen hos Secoin og mye av etterarbeidet er dermed gjort. Vi anbefaler å følge legge anvisningen på Historiske.no og du finner den under «meny» på Historiske.no.
I dag finnes det ca 50 modeller av Historiske fliser, alle utviklet av Änglagård.

Gjerne ring 900 61 631 eller send oss en mail for råd og veiledning til post@historiske.no – www.historiske.no


Terrazzo LN-105

Terrazzo T-20

  
Dark Collection-11©      Dark Collection-14©

Alle modeller er utstilt på Gamletrehus – Sagene i Oslo.


Showroomert tilknyttet Gamletrehus på Vøienvolden gård, Sagene – Oslo. Maridalsveien 120, 0461 Oslo. Åpent onsdag 14 – 18, torsdag 14 – 20 og lørdag 12 – 16.

Oppdaterer…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.