Leggeanvisning

Marmorfliser er en helt ny modell fra Historiske fliser – ORIGINALEN. Marmoren er av ypperste kvalitet hvor overflaten slipes og poleres til ønsket utseendet matt (honed). Våre marmorfliser kan brukes både på gulv og vegg i alle husets rom. Alle flisene er bare 10 mm tykke.

1.

Sørg først for at underlaget er stabilt og rent på et «dødt» underlag. Tørk av flisene med en fuktig klut på baksiden før de legges i limet.

2.

Bruk en grovtannet sparkel kam (10-12 mm) til å påføre limet. Sørg for at limet dekker 100%, og gjerne også påfør på undersiden av flisene, da unngår du luftlommer som kan føre til at flisene løsner. Vi anbefaler hvitt sementbasert flislim for naturstein ved legging av lyse marmorfliser.

3.

Vi anbefaler 2 millimeter fug. Flisene kuttes best med en vannkjølt fliskutter eller en vinkelsliper. Benytt fleksible flislim for naturstein. Vent ca 3 uker med å slå på varmen i gulvet!

4.

Når limet har tørket kan flisene fuges. Vi anbefaler fugemasser egnet for naturtstein til våre marmorfliser. På lyse flismodeller bør man bruke lyse fugefarger for å unngå missfargning av flisene.

5.

Våre marmorfliser skal impregneres med Fila MP 90 eller Fila Fob eller annen egnet marmorimpregnering for å beskytte mot flekker, skitt og lignende, etter at flisene er fuget. Les bruksanvisning på flasken.

6.

Det kan være fordelaktig med en løs fugemasse, men ikke la det ligge flytende vann i sprekken. Press fugemassen helt ned til bunnen av fugesprekken og dra fugespaden begge veier på toppen. Fjern overflødig masse med gummiskrape.

7.

Fug ca 1 kvm av gangen og vask av overflødig fug med rent vann før du går videre. Bytt vann ofte.

Tips.
Vask/rens gulvet til slutt med f.eks. Fila PS87 blandet 1:5 med vann (vannet bør være ca 30 grader), bruk en hvit skurepad til å vaske med. Fjern alle såperester med en lofri klut sammen med vann.

8.

Bruk IKKE syreholdige vaskemidler på noen typer marmor da disse kan skade overflaten. Bruk kun PH-Nøytrale vaskeprodukter på Marmor og les alltid på forhånd før bruk om produktet er egnet for naturstein.

NB*

• Sørg for minimum 5 mm klaring mot alle vertikale elementer; vegger, terskler etc.

• Bruk alltid lim, fug, silikon og lignende som er tilpasset marmor – sjekk innhold før bruk!

• Under en byggeprosess med mye trafikk, skitt, støv, verktøy ol, bør man dekke nylagte fliser med papp, eller filt som ikke setter farge dersom det skulle bli sølete og vått. Det er for å beskytte flisene før de klare l normal bruk.

• Marmor og naturstein kan brukes i dusj og våtsoner, men vi gjør oppmerksom på at eksponering over tid for mye vann, såpe, fett, syrer og liknende vil kunne gi skjolder, salt/ kalkutslag ol. Dette kan forebygges og reduseres ved å være nøye med renhold/rens og ekstra impregnering. Ta kontakt med oss for mer informasjon før du legger/ monterer for eksempel sort blank marmor inne i en dusjsone/ våtsone.

9.

Rengjøring og vedlikehold.

Vi anbefaler rengjøring av våre marmor fliser med Ph-nøytralt vaskemiddel, gjerne Fila Cleaner (blandingsforhold 1: 200).

Søler du rødvin, kaffe, sitron, blåbær, olivenolje og lignende, må dette fjernes så snart som mulig for å unngå flekker. Dette gjelder for alle typer marmorfliser.

Viktig!
Alle krav om feil angående farge, design, kvalitet eller kvantitet rettes til oss før installasjonen. Sjekk derfor hver flis nøye før legging. Ved retur må dette gjøres i originalemballasjen innen 60 dager etter mottar fliser og vil bli krediterer først etter varene er tilbake på vårt lager. Kunde er ansvarlig for frakt. Ingen krav vil bli akseptert etter installasjon.

Overstående legganvisning er ingen garanti, men en veiledning. Les alltid produsentens (av behandlings preperatene) beskrivelse nøye! Historiske AS er ikke ansvarlig for eventuelle håndverksfeil som blir gjort under og etter legging.

 

Skader/reklamasjon

Historiske AS har ingen ansvar for lagt flis, uavhengig av anbefalinger gitt i leggeanvisning. Dette gjelder også evt skader som oppstår på flisene ved bruk. Reklamasjon gjelder kun på åpenbare produksjonsfeil i flisen.

Reklamasjon vedr. impregnering skal rettes til produsenten/importøren av impregneringen.

 

 

Oppdaterer…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.